Chat with us, powered by LiveChat

Summer Time Fire Quiz

Summer is here and as the weather heats up we hope you’re looking forward to a weekend in the sun. Barbeques at the ready, drinks flowing and maybe even a swim to cool off. As temperatures rise we wanted to give you our Summer Time Fire Quiz! Pass it around the office and see who reigns supreme! Find out the answers below.

1) What year was the Regulatory Reform (Fire Safety) Order introduced?fire quiz 1

A) 2004

B) 2006

C) 2003

D) 2005

2) Who is responsible for the fire safety in your Workplace?

A) Responsible Personfire quiz 2

B) Business Owner

C) Fire Marshall

D) Health and Safety Officer

3) In the 2017/2018 financial year, there were how many reported fires in non-dwellings?

A) 15,577fire quiz 3

B) 12,934

C) 14,128

D) 17,445

4) Which three elements create a fire?

A) Smoke, Petrol, Sunlightfire quiz 4

B) Heat, Oxygen, Fuel

C) Fuel, Carbon Dioxide, Heat

D) Water, Oxygen, Heat

5) In London, how often are the fire brigade called to a false alarm call out?

A) Every 20 Minutesfire quiz 5

B) Every 9 Minutes

C) Every 12 Minutes

D) Every 17 Minutes

6) What percentage of fires occur while the property is unoccupied?

A) 54%fire quiz 6

B) 61%

C) 77%

D) 82%

7) How often should your fire alarm be tested?

A) Weeklyfire quiz 7

B) Monthly

C) Annually

D) Every 6 Months

8) What is the British standard number for emergency lighting?

A) BS 5327fire quiz 8

B) BS 5266

C) BS 5134

D) BS 5796

9) What are the consequences of neglecting your fire safety responsibilities?

A) Deathfire quiz 9

B) Fines

C) Prison

D) All Of The Above

10) What percentage of staff should be fire warden trained?

A) 30%fire quiz 10

B) 25%

C) 10%

D) 40%

 

If you still have concerns about the fire safety at your business then call 0845 402 3045 or email sales@assured-ltd.co.uk today to arrange a free site survey with one of our specialists. Alternatively, download one of our FREE Fire & Security guides here.

Scroll Down For The Answers

………………….

………………

…………….

………….

………..

………

…….

…..

..

.

Answers

  1. D
  2. A
  3. A
  4. B
  5. C
  6. C
  7. A
  8. B
  9. D
  10. A

 

How did you score?

0-3 You’re as cold as ice!

4-7 You’re getting warmer

8-10 you’re on fire

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

logo1-bafe
logo2-fia
logo3-chas
logo4-access-control-cctv-systems
logo5-ssaib-logo Intruder
logo6-iso-9001-certificated
logo7-construction-line
logo8-ansul
logo9-safe-contractor
logo10-bifm